Introductie

Die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven, is een groep muzikanten die allemaal hun sporen reeds elders verdiend hebben.

De kapel is opgericht op 17 april 1987 te Eindhoven. Haar naam is ontleend aan het feit dat Eindhoven gelegen is tussen de Oirschotse-, Strabrechtse- en Leenderheide. Het grootste gedeelte van het repertoire bestond toen nog uit  Egerländer, Böhmische en ander “Volkstümliche” muziek.

Tegenwoordig is de doelstelling aangepast, wij hebben nu een gemengd repertoire met zowel moderne muziek alsook de tradionele kapellen muziek.

De Kapel staat onder leiding van Chris de Baat die zijn hand ook niet omdraait om bestaande arrangementen geheel om te gooien of zelfs volledig opnieuw uitschrijft om zo zijn beoogde klankkleur van het geheel te kunnen verkrijgen.

De kapel heeft ondertussen ook diverse optredens verzorgd in het buiten land. Vooral de optredens in Koblenz en Echternach waren onvergetelijk.

NIEUWE OUTFIT

Tijdens het Carat concert in Helmond op 21 juni 2009, hebben we onze nieuwe uniformen gepresenteerd, wij denken zelf dat het is gelukt om de kapel weer een frisse uitstraling te geven. Kijk maar eens in ons fotoalbum voor de foto’s van de recente optredens.

Neemt u een kijkje op onze site en maak kennis met ons, voor boekingen kunt u contact opnemen via het Contact formulier.

REPETITIE

Wij repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 u. tot 22.30 u. in verenigingsgebouw “de Borgh” in Geldrop.